Zaterdag

Innerlijke dialoog – en je meest blije dag

Gisteravond viel je waarschijnlijk als een blok in slaap toen je hoofd je kussen raakte. We hopen dat je een heerlijke, diepe, droomloze slaap hebt gehad, waarna je weer fris en fruitig weer om 05:00 opstaat. Het ergste is achter de rug! Voor je liggen de twee mildste helweekdagen. Vandaag staat in het teken van de innerlijke dialoog; een dag waarop jij beslist dat je uitsluitend positieve en proactieve gedachten hebt over je omgeving en jezelf. De zaterdag wordt een überblije dag, waarin je in superlatieven tegen jezelf en je omgeving gaat spreken. 

Over the top!
Het voelt misschien wat vreemd, over the top en overdreven, maar als je er eenmaal aan begint, zul je merken dat het eigenlijk ontzettend leuk is. Deze day is amaaaaaaaaaazing. De koffie is lekkerder dan ooit, het weer is fijner dan ooit, alles wat je doet leuker dan ooit. Je geniet! Alles is liefde, alles is mooi vandaag! Deel complimentjes uit aan je zelf en aan de mensen om je heen. Digitaal, per telefoon of in persoon, dat maakt niet uit.

Een beetje hulp
Moeite om er in te komen? Grimas een tijdje tegen jezelf (letterlijk je mondhoeken optrekken, gebruik de spieren die je gebruikt als je lacht) en je hersenen denken dat je blij bent. Helpt dat niet? Trek wat grover geschut uit de kast. Woorden, beelden, geluiden of geuren kunnen sterke associaties oproepen. Als jij je bewust bent van welke muziek of filmfragmenten jou motiveren, kun je er gebruik van maken wanneer je dat nodig hebt.

Nog niet blij genoeg?
We hebben een speciale Happy Day playlist voor je samengesteld. Mocht je het even niet meer zien zitten vandaag, luister dan een nummer, brul uit volle borst mee en je kunt weer verder!

Zaterdag: Innerlijke dialoog

© Helweek 2020