Woensdag

Timemanagement – van planning tot de dagelijkse uitvoering

Vandaag komt timemanagement aan bod. Waar je gisteren na hebt gedacht over de juiste modus en focus die nodig is om je doelen te bereiken, ga je nu nadenken over wat je precies gaat doen en wanneer. De één plant met gemak een aantal maanden vooruit, een ander heeft al moeite om een week op papier te zetten. Toch is het de moeite waard om het te proberen, want juist als je merkt dat plannen niet jouw ding is, kan dit leerzaam zijn en tot inzicht leiden. Want wat houdt je tegen en waarom?

Tips voor de dagelijkse uitvoering
Eén ding tegelijk doen; het klinkt zo simpel, maar dat is het tegenwoordig niet. Door goed te kijken naar wat je op een dag wilt doen, wordt het ook helderder wat je daar voor nodig hebt. Moet je bijvoorbeeld een rapport schrijven waar je rustig over na moet denken? Dan kan het zijn dat je een stille plek wilt regelen voor jezelf. Lopen je vergaderingen altijd uit? Stel dan eens voor om staand te vergaderen en zorg voor een duidelijke agenda. Je zult zien dat je veel sneller op je plek zit.

Geen afleiding!
Wellicht een open deur, maar we noemen het toch nog even: zet je telefoon in vliegtuigmodus en alle notificaties van apps als Facebook, Twitter en Whatsapp uit. Heb je social media nodig voor je werk? Plan dan vaste momenten in waarop je kijkt en beperk de tijd die je eraan besteedt.

Handige websites
Er is ontzettend veel te vinden op internet over timemanagement en persoonlijke effectiviteit. Handige sites zijn bijvoorbeeld:
Timemanagement.nl
Jijbenteensuperheld.nl
Sochicken.nl
Tip: Geef jezelf een tijdslimiet om deze (of andere sites) te bekijken en kies 1 of 2 tips uit waarmee je aan de slag gaat. Je kunt altijd later terugkeren om meer te lezen.

Heb jij nog goede andere timemanagement-tips? Deel ze gerust op onze Helweek Facebookpagina!

Woensdag; Timemanagement

© Helweek 2020