Dinsdag: modus en focus

Modus en focus – in welke gemoedstoestand wil jij verkeren en wanneer?

Dag twee van de HELWEEK, de kop is eraf! Vandaag staat de dag in het teken van modus en focus. Niet het meest gemakkelijke onderdeel volgens velen. Wat ook hier weer key is, is een voorbereiding. Neem de avond van tevoren de volgende dag al door. Wat staat er op het programma, zowel privé als zakelijk? Wat vergt je volle aandacht en wat niet? Wat wil je bereiken? En welke gemoedstoestand past daarbij?

Wees je bewust
Bewustzijn is het begin van alle verandering, dus zet deze dingen op papier (of maak een digitale of geestelijke aantekening). Herinner jezelf voordat je aan belangrijke dingen begint nog even aan je doel, je modus en je focus.

Visualiseer
Visualiseer de situatie en ‘oefen’ vast met je lichaamshouding en gezichtsuitdrukking. Je spieren krijgen seintjes van je hersenen, maar vice versa krijgen je hersenen ook seintjes van je spieren. Grimas je, waarbij je dezelfde spieren gebruikt als wanneer je lacht, dan interpreteren je hersenen dat als een teken dat je blij bent. En dat heeft daadwerkelijk invloed op je stemming. En dat geldt ook voor andere houdingen en gezichtsuitdrukkingen. Probeer het maar, je zult zien dat het werkt.

Afleiding is verboden
Schakel vervolgens alle afleiding uit. Zet je mail uit, je telefoon op stil (ook de les-meldingen van apps) en ga er volledig voor. En neem daarna een momentje om je op te laden voor je volgende prestatie.

Dinsdag: modus en focus

© Helweek 2020